Bahan2
1 cawan gula pasir ,
1 cawan air panas ,
2 .sd bear mentega,
1 cawan sudu pekat
1 cawan tpg gandum atau tepung naik sendiri *
2 .sd teh soda bikarbonat*
4 .bj telur
1/2 .sd teh esen vanilla
Ayak bhn2 yg bertanda *
Cara menyediakan
1.masukan gula pasir dlm periuk ,masak hingga cair Dan menjadi perang gelap ,masukan air panas sedikit demi sedikit hingga habis ..
Kacau rata ,Dan berhati2 retina menuang air panas kerana gula tadi akan merecik ..seelok2nye guna kan glove ygm tebal semasa mending air panas..
2.masukan mentega,Kacau hing.ga cair Dan sejukan..
3.Pukul telur sampai kembang Dan pekat .masukan susu pekat,Kacau rata.masukan tepung gaul rata Dan akhir sekali masukan gula hangus,vanilla yg telah d sejukan td .gaul rata adunan.
4,tuang adunan .ke dlm loyang saiz 9 ygm telah d sapu minyak atau mentega..perap selama 3jam ..kemudian bkar paDan suhu 170c selama 1 jam atau samurai masak ..sejukan sblm d hidang .
Tiada ulasan:
Catat Ulasan